Penjual biasanya melepaskan Bitcoins setelah mereka melihat pembayaran anda, yang kadang-kadang boleh mengambil masa satu sampai dua jam. Sekiranya anda telah membayar tetapi masih menunggu  anda tidak perlu bimbang, kerana semua trade telah dilindungi oleh escrow dan penjual tidak dapat lari dengan Bitcoin anda.

Sekiranya terdapat sebarang masalah dengan trade dan penjual tidak ingin melepaskan Bitcoins anda, anda boleh mempertikaikan trade dan memberikan bukti pembayaran anda pada chat box, customer support Remitano kami akan menyelesaikannya. Apabila anda terlibat dalam trade yang menjadi pertikaian, anda akan menerima pemberitahuan dan e-mel, dalam kebanyakan kes itu cukup untuk mendapatkan perhatian dari trade partner anda. Trade yang dipertikaikan biasanya diselesaikan dalam masa 24-48 jam. Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang dasar trade kami di: https://remitano.com/au/policy/trading_policy

Pertikaian tidak boleh dimulakan semula jika Bitcoins telah dibebaskan dari escrow.

Sekiranya perdagangan anda dibebaskan, anda boleh menyemak alamat anda di https://blockchain.info/. Jika urusniaga diselesaikan pada network Bitcoin, maka anda perlu menyemak dengan provider wallet anda. Biasanya, mereka memerlukan beberapa pengesahan sebelum mengkreditkan akaun anda.

Did this answer your question?